26 Mayıs 2009 Salı

Çağla'nın ölümüne dair basın açıklaması

Ortak Metin:

22 Mayıs cuma sabahı bir transseksüel arkadaşımız daha öldürüldü!

Çağla ilk değildi, bu ülkede son üç yılda cinsel yönelimleri, cinsiyet kimliği nedeniyle 29 eşcinsel ve transseksüel öldürüldü. 8 mart 2007 Mersin'de Gökçe, 2008'de İstanbul'da bir seri katil tarafından öldürülen 5 eşcinsel erkek, 12 Kasım 2008'de Ankara'da pompalı tüfekle öldürülen Eryaman Davası'nın tanıklarından Dilek İnce, 10 Mart 2009'ta İstanbul'da Ebru, Bursa'da 22 Mart 2009'da kafası ve cinsel organı kesilerek öldürülen Eda, 27 Mart 2009'da Edirne'de cinsel ilişki önerdiği iddiasıyla öldürülen Şükrü Gençer, Ankara'da 11 Nisan 2009'da evinde bıçaklanarak öldürülen Melek bunlardan sadece birkaçı. Katiller ya bulunamadılar ya da ceza indirimlerinden yararlandılar.

Homofobi ve transfobiye yeter! Öldürülme ve şiddet korkusuyla yaşamaya, nefreti körükleyen tüm iktidarlara, bir arkadaşımızın daha ölüm haberini almaya hayır!
Nefret söylemini durdurun! Travesti ve Transseksüeller vardır, alışın!
Tüm topluma salınan nefret tohumları her birimizi etkiliyor, nefret sona ermedikçe; etnik kökenimiz, dilimiz, dinimiz, cemaatimiz, cinsel yönelimimiz, cinsiyet kimliğimiz nedeniyle her an bir linç girişiminin, bir savaş ilanının altında kalabiliriz, nefret sona ermedikçe hiçbirimiz güvende değiliz.
Yasalarda ve gündelik hayatımızda nefreti ve öldürmeyi teşvik eden; eşcinsel, travesti ve transseksüel kanlarıyla kirlenen ahlâkınız batsın!

Voltrans metin:

Çağla Transseksüel bir kadındı ve bu yüzden öldürüldü, oysa kimse kimsenin yaşam hakkına müdahale edemez. Kişi kendiyle ilgili en iyi bilgiye sahip olandır. Hiç kimse beden cinsiyeti ve/ veya cinsel yönelimi sebebiyle öldürülemez. Transseksüel, travesti, transgender kadın ve erkeklerin her biri bu şiddetin hedefidir. Ayrımcılıktan kaynaklanan sözlü, sözsüz, fiziksel şiddet durmadıkça hiçbirimiz güvende olmayacağız. Transseksüel, travesti, transgender erkekler de vardır, alışın!

Hiç yorum yok: