13 Mayıs 2010 Perşembe

Toplumsal Cinsiyet Geçişi -1

Göğüsleri Sarmak İçin Materyaller

Biz transseksüel, transgender, cinsel kimliğini sorgulayanlar olarak bedenimizin bazı bölümleriyle başka insanlardan daha fazla bağlantısız olmak isteyebiliyoruz. Bunu rahatlatmanın en iyi yolu ameliyat olabilir. Göğüslerin varlığı da bunlardan biri. Fakat ne yapacağınıza karar veremediyseniz, ameliyat olanağınız yoksa, "ameliyat olmak isteimyorum" diyorsanız ama varlıklarından rahatsızsanız veya benim aklıma gelmeyen nedenlerden dolayı bu ameliyatı olamıyorsanız aşağıdaki sarma seçeneklerini deneyebilirsiniz.

Bu yazı transseksüel ve transgender bireyler için ama kendini bu kimliklerle tanımlamayan kişiler de göğüslerini sarabileceğini unutmamak lazım.


Binder









T-Kingdom

Come As You Are

Underworks

Yukarıdaki materyallerin Türkiye’de satılmadığını sanıyoruz ama satıldığından eminseniz nerede, kaç lira gibi bilgileri bizle paylaşabilirsiniz. Yurtdışında olan arkadaşlarınıza getirtebilir veya internetten kredi kartı ile sipariş verebilirsiniz.

Binder denen vücudu saran malzemelerin çoğu Amerikan veya İngiliz markaları olduğu için ölçüleri Türkiye’de kullanılandan farklıdır. Aşağıdaki linkte bedenlerin Türk ve Amerikan ölçülerini görebilirsiniz. Eğer iki beden arasındaysanız büyük olanı seçerseniz daha rahat edebilirsiniz

Ölçüler

Eğer bu olanaklara sahip değilseniz aşağıdaki önerileri deneyip kendinize uygun olanı bulabilirsiniz. Tabii ki tüm bu malzemeler kendinize ait erkek tipi memelerle karşılaştırılamaz.
Yine de kendinize uygun bir şey bulduğunuzda psikolojik olarak iyi hissettirebilirler.

Betafix









Bildiğiniz ameliyat sonrası kullanılan kendinden yapışkanlı banttır. Cilde çok iyi yapıştığı için uzun süreli kullanımlarda zedelenmeler oluşabilir. Derinizin hasasiyetine bağlı olarak çıkarırken kanayabilir. Eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyatı 4 TL civarındadır.

Elastik bandaj









Eliniz veya kolunuz zedelendiğinde kullandığınız bandajı göğüsleriniz sarmak için de kullanabilirsiniz. Eğer göğüsleriniz büyükse zor olabiliyor. Birkaç tane kullanmanız gerekebilir. Uzun süreli kullanımlarda bel ağrısı yapabilir. İlk kullanımlarda göğüste baskı hissedilebilir. Eczanelerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyatı 3 TL civarındadır.

Bel korsesi








Abdominal korse olarak da geçer. Bele takmayacaksınız, göğsünüzü saracaksınız. Büyük göğüsler için daha rahat. Uzun süreli kullanımlarda bel ağrısı yapabilir. İlk kullanımlarda göğüste baskı hissedilebilir. Eczanelerde ve ortopedi ürünleri satan mağazalarda (hastane yakınlarında çokça var) kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyatı 30 – 35 TL civarındadır.


Önemli
Herhangi bir şey almadan önce göğüs ölçünüzü tam olarak bilmeniz bedeninize küçük veya büyük gelen materyal almanızı önler. Göğsünüzü göğüs uçlarının biraz üstünden ölçün.

Siz de farklı yöntemler biliyorsanız lütfen bizimle paylaşın.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hiçbir arkadaşıma bandaj önermiyorum. Zamanında çok kullandım ve şu anda onun bel sıkıntısını çekiyorum hem de deformasyondan ötürü ameliyatımın başarı oranını düşürme ihtimali var. Eğer imkanınız varsa underworks'deki ürünleri tavsiye edebilirim. Oradaki bazı ürünler gerçekten çok iyi. Yarım atlet gibi olan double-front compression oldukca güzel 2 senedir kullanıyorum. Sevgiler.

zetcharlie dedi ki...

underworks 2 senedir filan kullanıyorum, daha ancak birkaç aydır kumaş kısmı (göğüsleri saran kısmı değil) yırtıldı ve genel olarak esnedi, artık çok iyi tutmuyor.. yani 2 seneye yakın rahat kullanılabiliyor. ben şunu almıştım: 988--Extreme Chest Concealer Compression Tank baya güzel. göbek kısmını sıkanlardan özellikle almamıştım, çünkü hem göbek kısmı da sıkı kumaş olduğu için yukarı kayıyor hem de göbeği çok sıkıyor diye. bununla göbeğim çok rahat, o kadar rahat ki pörtledi - buna dikkat. karın kasları fazla gevşek kaldığı için göbek dışarı pörtleyebiliyor. göğüs ameliyatı sonrası korse kullanımı da bunu yapabiliyormuş.. underworks ürünlerini jinekomasti.com satıyor, yeni binder'ımı buradan alacağım umarım. binder'ın içine pamuklu sargı beziyle destek yapayım mı diye düşündüm ama galiba yapmayacağım, çünkü abartıp sonra geri dönüşü olmayan hasarlar vermek de istemem. ameliyatın başarılı geçmesi önemli tabi ki.

zetcharlie dedi ki...

deminki yorumuma edit, ben underworks'ü haziran 2011'de almışım. yani 3 sene olmuş alalı. hadi 1 senesi ürün eskidi desek, 2 sene rahat gidiyor demek.

Berk İnan dedi ki...

jinekomasti.com epey kazık oluyor, biz T-KULÜP'te toplu sipariş veriyoruz. T-KULÜP de nesi derseniz: http://transsicko.blogspot.com/2014/06/trans-erkekler-kulup-te.html