18 Mayıs 2010 Salı

Polis Şiddetine SON !!! Transfobik devlet, eliniz bedenimizden çek !!!

Ankara'daki trans kadın arkadaşlarımıza polis vahşice saldırdı. Fuhuş yapsa da, herkesin insanca yaşam hakkı vardır. Pembe Hayat Derneğinden arkadaşlarımızın duyurusu sizlere iletiyoruz.

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyesi 5 trans aktivist, 17 Mayıs 2010 gecesi saat 23.00 sularında, Bağlar Caddesi Seyranbağları Postanesi civarında, polis ekipleri tarafından araçları içinde seyir halindeyken zorla durduruldular.

Kimliklerini göstermelerine rağmen, hiçbir gerekçe olmadan zorla arabalarından indirilmek istendiler. Buna direnen trans arkadaşlara destek olmak için gelen insan hakları savunucusu 25 civarındaki LGBTT bireye polis göz yaşartıcı gaz ve ve coplarla sert bir şekilde saldırdı.

Grup dağıtıldıktan sonra, arabaları içerisindeki 5 transeksüel birey zorla araçlarının içinden çıkarıldıktan sonra, feci şekilde coplar ve teklemelerle darp edildiler.

Ayrımcı şiddet ve nefrete maruz kalan trans arkadaşlarımız için yarın (18 Mayıs 2010) akşamı saat 18.00'de Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanıyoruz ve oturma eylemi yapıyoruz. Mumlarımızla, transfobik devletin şiddetini protesto edeceğiz.

İnsan Haklarımız İçin, Hepinizi Tek Ses Olmaya Çağırıyoruz !!!

Transeksüeller Susmayacak !!! Şiddete Karşı Sessiz Kalmayacağız !!!

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği

Hiç yorum yok: