27 Mart 2010 Cumartesi

Haber:Bu erkeklerin ortak özelliğini tahmin edebilir misiniz? Hepsi önceden kadındı…

Üç ayda bir yayınlanan Amerika, San Francisco menşeeli dergi Original Plumbing ikinci sayısını çıkarttı. OP dünyanın ilk FTM’lere özel (kadından erkeğe dönen transcinsiyetler) dergisi.
Derginin ikinci sayısı SF’deki Sugarland kulübünde kutlandı. 550 kişinin katıldığı kutlama partisinin bilgileri OP’nin bir sonraki sayısında yer alacak. Kutlama ile ilgili yorumlara kısaca kulak verelim;

“Son zamanlarda gördüğüm en çeşitli ve ilginç kalabalıktı.

Ortada ilginç bir heyecan, merak ve hatta biraz korku vardı. Seksi bir erkekle göz göze geliyorsunuz ve düşünmeden edemiyorsunuz, ‘acaba o da mı?’. Eskiden homoseksüel erkekler kendi iletişim kurallarını oluşturmak durumunda kalmışlardı. Şimdi sıra transerkeklerde mi?”

OP dergisini Amos Mac ve editör arkadaşı Rocco Kayiatos çıkartıyor. Rocco daha önce de transcinsiyet erkekleri fotoğraflayan bir sanatçıydı.

Brooklyn’li karikatürist Bill Roundy birkaç transerkekle birliktelik yaşamış. “Bir gün bir partideydim ve çok seksi bir erkekle tanıştım. Sonra biri kulağıma fısıldadı ‘o bir kadın’.” Roundy yaşadığı bu ilginç anıyı web karikatür serisi “Man Enough”da işledi (BillRoundy.com adresinden erişilebilir). Peki Roundy’nin tepkisi nasıl olmuş? “Bir transcinsiyet erkekle çıktığımda eşcinsel arkadaşlarım inanamadı ve bir kısmı benimle alay etti. Hatta biri bana ’sen şimdi hetero olmuş sayılmaz mısın’ dedi. Ben bir eşcinselim. Erkekliğe çekiliyorum. Aklımda transerkekler de erkek.”

LGBT komün içinde görünürlüğü çok düşük olan bir grup transerkekler. LGBT komün içinde bile cinsiyetlerini açıklamak onlar için kolay değil.

- Original Plumbing İnternet Sitesi
- Original Plumbing Facebook sayfası

PembeDergi.com

Hiç yorum yok: